Ayurvedische Massage

ayurvlogo
Het doel van de Ayurvedische massage is om de natuurlijke balans van het lichaam te herstellen Dit gebeurt door een totale lichaamsmassage, waar afvalstoffen en verbruikte energie worden afgevoerd zodat nieuwe cellen kunnen ontstaan, die wij nodig hebben voor ons lichaam. Dit noemt men vernieuwing en reiniging van het lichaam. Met de reiniging bevorderen wij het immuunsysteem en dit heeft een preventieve werking op je gezondheid. Verschillende vormen van massage worden gebruikt, warme olie en specifieke kruiden, afhankelijk van je dosha, dit is je constitutie, en je levensstijl.

Massage en behandeling

Massage is één van de mogelijkheden om je lichaam en daarmee de 3 dosha's Vata, Pitta en Kapha in balans te brengen. Verschillende vormen van massage worden gebruikt voor verschillende mensen, afhankelijk van je dosha en wat jij nodig hebt om in meer in balans te komen. Met het soort olie en speciale kruiden wordt het lichaam gemasseerd. Tevens krijg je ademhaling- en lichaamsoefeningen mee naast eventuele voedingsadviezen, zodat je dit kunt integreren in je dagelijkse leven.
De principes van Ayurveda zijn universeel en iedereen die een gezond en gelukkig leven wenst, kan daarvoor de wijsheid van Ayurveda gebruiken. Ayurveda ziet de mens als deel van de natuur.
Ayurveda is een traditionele natuurgeneeswijze uit India. Ongeveer 5000 geleden zagen de rishi's van het oude India de grondbeginselen van het leven en verenigden die in een systeem
Ayurveda is een 'science' of 'life', zij richt zich op de subtiele energie in alle dingen, ook in onze gedachten, emoties en handelingen. De constitutie van ieder mens is gebaseerd op een unieke relatie van 3 fundamentele en vitale energieën Vata, Pitta en Kapha, de dosha's, de kern van de Ayurveda.
Dosha's, Guna's en Marma's Iedere dosha is een combinatie van 2 elementen, waar van de een de ander domineert. Vaak worden de 3 dosha's Vata, Pitta en Kapha in verband gebracht met de elementen, lucht, vuur, water, aarde en ether. De guna's zijn de geestelijke aspecten van deze 3 energieën. Door de marma's te stimuleren, dit zijn de vitale energieplekken in het lichaam, breng je de 3 dosha's in balans.

Kaytan Ayurvedische Massage

A Traditional Ayurvedische Yoga Treatment Massage
Van de vele massagevormen die we tegenwoordig kennen, is geen massage zo speciaal en effectief als deze Kaytan Ayurvedische Massage
Kaytan Ayurvedische Massage is een totale lichaamsmassage, waarbij je nuttige informatie krijgt over je lichaam en de staat waarin het verkeert. Het is een krachtige, helende massage, die rechtstreeks werkt op de gebieden, waar je spanningen vasthoudt in het lichaam, ontlaadt spierspanningen, maakt schouderbladen los, opent de heupen en crëeert ruimte in stijve en pijnlijke knieën. Het belangrijkste is echter, dat het diep en krachtig werkt op de wervelkolom en het bekken voor het verkrijgen van een betere balans en houding, waardoor nek- en rugklachten kunnen afnemen en voorkomen worden.
Kaytan Ayurvedische Massage is waarschijnlijk de enige massage, waarin sensitieve strokes met olie en ruwe poeder (kalmoeskruid) gecombineerd wordt met diep spier- en bindweefselwerk, directe spierstimulatie door middel van twanging, lopen over het lichaam en bijzondere yoga-stretchings. Deze harmonieuze combinatie van ongewone technieken biedt een maximum ontlading van gespannen spieren en stijve gewrichten.
Kaytan Ayurvedische Massage is eigenlijk een yoga-massage 'yoga voor luie mensen', omdat jezelf passief blijft terwijl er yoga met jou wordt gedaan d.m.v. de stretchings. De stretchings zijn erg belangrijk, zij openen n.l. het lichaam en geven m.n. de gewrichten meer beweeglijkheid, rekken de spieren op.
Als ontvanger van deze Kaytan Ayurvedic Massage kan ik zeggen, dat ik niet eerder zo'n unieke, diepe, krachtige, beweeglijke en provokatieve behandeling heb ondergaan.
Als gever van deze Kaytan Ayurvedische Massage heb ik geleerd, dat het effect van deze massage indruk maakt. Het gebruik van de poeder geeft ook een scrub-effect waarmee de gevoelssensatie sterk beleefd wordt. Lichaamsbewustwording op fysiek en energetisch nivo wordt direct gerealiseerd. De vooruitgang en herstel bij m.n. rug- en schouderklachten zijn zeer bevredigend.