Hawaiian Healing Massage

grnfrt
“In alle rust word ik neergelegd; mijn armen en benen worden langer, mijn bekken krijgt de ruimte om er helemaal te zijn en dieper te ademen..... Plotseling dringt een heerlijke geur in mijn neus en bijna tegelijkertijd voel ik hoe vier handen warme olie over mij verspreiden. Langzaam zink ik meer in mijzelf en laat me meenemen in een ontdekkingsreis naar verschillende gebieden van mijn lichaam. Met langzame, ritmische massage-strokes stellen mijn beide partners mij op mijn gemak en het lijkt alsof ik van binnenuit wakker word en weer contact maak, nu ook met minder bekende gebieden. Zacht zeegeruis en dolfijngeluiden versmelten met de aanraking en ik krijg beelden van stranden, palmen en rotsige kusten. Dan... als van verre, klinkt tromgeroffel en de handen en armen, die over mijn lichaam glijden, laten zich meevoeren met het ritme. Het aanzwellende geluid lijkt van alle kanten te komen en brengt ook al mijn cellen in beroering. Mijn partners geven zich helemaal over aan een intense dans, maar houden contact met mijn lichaam. Dans, aanraking, geluiden en geuren worden één geheel en alles in mijn lijf begint mee te vibreren in deze omvattende ervaring. M'n ademhaling wordt dieper, de kreten om mij heen laten ook mijn vreugde en pijn horen. Nu kan mijn lichaam zich reinigen en alle overbodige spanningen loslaten!
hh1

Als het tromgeroffel wegsterft en melodische gezangen het laatste, zachte gedeelte van de massage inleiden, verdelen mijn partners heel liefdevol alle vrijgekomen energie over mijn lichaam. Na deze intense beleving kom ik in een diepe ontspanning ... verbonden met alles wat er is ... weer thuis bij mijzelf. Ik heb mijn eerste Hawaiiaanse massage beleefd!”
Werkwijze

Hawaiiaanse-Healing-Massage is een vorm van werken met het lichaam, waarbij massage, adem en dans op een bijzondere wijze gecombineerd worden. De wijze van werken tijdens een Hawaiiaanse-Healing-Massage is geïnspireerd op de mysterieuze Kahuna-traditie van het oude Hawaii. De Kahuna's waren de Sjamanen van Hawaii, die over geheime kennis (Huna) beschikten.
Voor de Kahuna's is het lichaam een geschenk van onschatbare waarde, de tempel van de ziel. Lichaamsbewustzijn is een wezenlijk bestanddeel van hun visie. Dit komt onder andere tot uiting in de zgn. Kahuna-massage, een inwijdingsritueel, waarbij meisjes en jongens nar hun volwassen status als man of vrouw worden begeleid. Hierbij dansten en masseerden de Kahuna-meesters om de ‘spirit’ van het nieuwe volwassen stamlid tot leven te wekken. Dit is inmiddels lang geleden, maar de leer van de Kahuna's èn hun wijze van masseren staat opnieuw in de belangstelling.
In onze workshop bieden wij een eigentijdse vorm, waarin de essentie van deze sjamanistische massagetraditie opnieuw ervaren kan worden. Afgestemd op de groep, worden in elke workshop diverse aspekten van dans en massage verkend.Door de zorgvuldige opbouw creëren we met elkaar de juiste sfeer voor het Hawaiiaanse-healing-ritueel. Eerder opgedane kennis en ervaring stelt de /deelnemers in staat om lange energetische massagestrokes, diepe bindweefselmassage, zachte gewrichtsontspannende technieken op een vloeiende wijze met de adem en de dans te verbinden. Eén of twee werkers masseren de ontvangende persoon en dansen daarbij op zachte muziek om de massagetafel. Via de ademhaling blijven zij steeds in contact met elkaar en hun ontvangende partner. Als de live-percussie begint, worden de bewegingen steeds swingender en kunnen ze tot een tranceachtige, extatische dans ontstijgen. Zowel voor de gever(s) als voor de ontvanger kan dit een diepgaande ervaring zijn. Vaak is het effect van dit feest van de zintuigen nog dagenlang merkbaar. Je voelt je meer verbonden met je diepste kern, je lichaam, de natuur en je omgeving.
Boven omschreven rituele massage met dans en live- muziek is alleen te ondergaan in een weekendworkshop. Individuele sessie in een rustige vorm is mogelijk in een twee- of vierhandsmassage, zie verder. Het is mogelijk -op aanvraag en in overleg- op maat gesneden workshops voor speciale groepen te organiseren. Dit kan b.v. als extra massage aanbod bij opleidingen die werken met dans, beweging, massage en bewustwording, voor selfsupporting groeigroepen, ter afsluiting van doorgaande jaar/groeitrainingen etc.

Twee of vierhandsmassage

Deze rituele massage kun je ook individueel ondergaan in een privé-sessie zonder dans en live muziek in een twee- en vierhandsmassage.