The Art of Traditional Thai Massage

Thaise massage vindt zijn wortels in het Oriental Bodywork zoals de Indiase Ayurvedische yoga en massage, de Japanse shiatsu en de Chinese acupunctuur en Tuina Massage. De Thaise massage vorm is overgeleverd en vastgelegd als heilige tekst op palmbladeren en muurschilderingen o.a. in de bekende tempel Wat Poh in Bangkok. Heden ten dage worden er nog massages en cursussen in de tempel gegeven.

Waarom Thaise Massage?

Als spieren gespannen zijn, verkorten ze, zelfs als je ze niet aanspant, omdat je ze eenvoudig weg niet gebruikt. Ook onverwerkte emoties kunnen spanningen veroorzaken. Door deze spanning niet te ontladen, krijg je verkrampingen en verstijf je. Je gaat beperkingen ondervinden in je bewegingen, je krijgt last van pijnen en sneller ouderdomsklachten. Gespannen spieren kunnen ongelijke druk op de wervelkolom geven. Dit veroorzaakt makkelijk rug- en hoofdpijnen en andere klachten.

Thai bodywork in de praktijk

Thaise massage werkt niet alleen op het fysieke vlak, maar ook op de mentale, emotionele en spirituele aspecten van 'je zijn'. Het is een holistische benadering. Met voeten, handpalmen, duimen, ellebogen en knieën wordt diepe druk gegeven op de SEN-lijnen vanuit verschillende posities.

De SEN-lijnen

Via een netwerk van Sen-lijnen, energielijnen, wordt het lichaam voorzien van levensenergie, prana of chi. De lijnen zijn anatomisch niet aan te wijzen, ze vormen een soort tweede huid als toevoeging aan het fysieke lichaam. D.m.v. druktechnieken en stretchings, gegeven op een vloeiende en harmonieuze wijze, worden de energiebanen geopend en gestimuleerd. De 10 voornaamste Sen-lijnen worden door middel van druk gestimuleerd, waardoor de energie krachtig gaat stromen. Dit werkt helend, preventief en helpt pijn te verzachten.

thai tekening site
Thai bodywork posities

In een Thaise massage wordt vanuit zowel, rugligging, buik- zijligging en ook uit zittende positie gewerkt. De kleding wordt aangehouden. Het speciale van deze vorm is dat er een speciale afstemming is tussen gever en ontvanger met name in de bijzondere stretchings.

Aanraking en stretching

Aanraking is een belangrijk aspect in een genezend proces. Het verzacht, kalmeert en ontlaadt spanningen. Ons hele systeem wordt weer als een geheel ervaren. We maken verbinding met onze kern en dat heelt ons. Thaise massage is een perfecte manier om lichaam en geest met elkaar te verbinden en de energie in balans te brengen.

'Een indruk, duwt en laat mij weer los, zachter dan ik was. zo'n vloeiende beweging neemt mijn lichaam op en in een vouw en ontvouwt zich stilaan de ruimte van het leven in mijn lijf.' M.

Privé cursus
In onderling overleg.